The 38$ history about Martin and his crazy cars

Der er vist race over hele linien her. Biler og race er det helt store, og det strækker sig lidt omkring.

MaMartin himself ;-)rtin Boye Dækimporten har så sandt at sige benzin i blodet.Santa Pod 2003

Martin selv er bidt af drag race. I 1995 fik han sin, ja man kan godt sige højt elskede bil hjem fra Sverige, for man kan vist rolig sige at det var kærlighed ved første blik, da en kammerat vendte hjem med denne Impala. Martin er/blev fuldstændig solgt til sin Chevrolet Impala fra 1963. Nu skal man så slet ikke ta’ fejl, den havde godt nok hele 250 hk fra ny af der i 1963, og det var faktisk slet ikke så lidt endda…:o)

Meen i dag kan den ikke blære sig med bare 250 hk. Ej nej – den går ikke længere. I 2003 var Martin på Santa Pod og køre, puha det var sku noget af en drøm der, der gik i opfyldelse. En Chevrolet Impala ikke ligefrem den letteste bil, så selvom at de 250 hk blev byttet ud med 1000 hk, viste han godt at dette slet ikke ville rykke til noget med placeringer og præmier, men oplevelsen af at være til drag race på Santa Pod var bare det fedeste og en drøm der skulle indfries. Med 9,9liter på 1000 hk kunne det blive en bedste tid på: 9,67 på de 402meter altså en top fart på 228km/t det er da vel ikke så ringe endda.

Der er ikke en klasse der på Santa Pod der såen lige passer helt til Martins Impala, men Pro IT er klassen hvor man selv sætter tiden og derefter så skal køre så tæt på den tid man har sat, og perfekt er det jo hvis man rammer præcis…:o) Santa Pod 2003

Martin har rent faktisk været på Santa Pod 2 gange, hvordan det gik den ene eller måske den anden gang, er vi svar skyldig, men spørg ham når du møder ham en dag.  Altså for at få det helt på det rene, han køre drag race for sjov, den størrelse bil som køre i, kan ikke komme afsted på tider der vil noget særligt, men det er sku et show uden lige når han køre, det er total vildt at se sådan en heavy bil blive banket af sted, og en BRÆNDER der er sku noget ham Martin kan og han sætter en dyd i at gøre fuldt ud.

Af sådan en almindelig bil at være, er den ikke helt almindelig mere, for at kunne holde til alle de her vilde utæmmede heste er den selvfølgelig bygget sikkert op, for sikkerhed er en meget meget vigtig ting for Martin.

Der er kommet en 9,3liter motor med 2 turboer i, så en tid på 8,8 med en topfart på 240km/t er i sigte. Så I kan nok se en lille ændring er nødvendigt for at Impalaen kan holde til det vilde vilde Martin udsætter den for. Bl.a. er gearkassen en temmelig vigtig ting, når der bliver kørt race, som der køres her. Faktisk er det så vildt at du nok slet ikke kan forstille digVinter på værkstedet..... hvor stor motoren er. Der ligger omkring 1700-1800 heste i den, hvor de ca.1500 skal bruges… uhhhh det bliver sku sjovt at se og høre, tænk når alle de gode jyske begynder at vrinske….:o) Hmm og lugte når de udsender en andelse co2Det ser nu heller ikke værst ud !!!

Da han vej på vej til Santa Pod var han sku heldigt, for lige der lå lige en stor kasse af et fragtskib, vupti der kig ikke lang tid, så var han ombord, lige på vej til England. Hygge hygge er det sikkert når man blander sig med en besætning på disse store fragtskibe, det er nok mange beretninger og løgn historier der flyver over bordene i kabysserne der 🙂  Og så er det er da med en vis stil, at ankomme dertil på ik… Lastbilen som kører trop er en Chevrolet Crew Cab med en 7,4liters motor fra 1985   hmm… det er sku kræs, man kunne jo indrette en hel bolig på disse kvm.

Det ikke kun drag race i Impalaen der har optaget Martins tid. Martin er nemlig en af mændene bag Jens Nybos Top Fuel Dragracing Team der har vundet Europamesterskabet i verdens hurtigste motorsport. Top Fuelen vandt både 1995 og 1996 og teamet blev nummer 2 i 1998.

Martin og David er også igang med noget Drifting nu med ca. 6 mand ombord, alt det vil vi ikke skrive noget om her nu.

Værksted = glæde....For ham Martin er hygge et nøgleord. Det er super vigtigt at man har det sjovt – hygger sig og får tiden til at gå på en god måde. Selv når man går på værkstedet, ja alle steder så skal der være tid til hygge. Tid at spise en god knækker fra grillen, drikke en kold fadbamse, small tolk og at dyrke sammen holdet er kvalitets tid med folk/kammerater/venner han kan li’.  Det er sku da at leve livet.NYbo :-)

www.daekimporten.dk

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*