End My Sorrow – Release-party – Pavillonen i Grenå den 23. September 2016

End My Sorrow – Release-party – Pavillonen i Grenå den 23. September 2016
Fredag den 23. september lagde Pavillonen I Grenå lokaler til en heftig aften med en god omgang hårdtslående Heavy Metal. Det var da det lokale Grenå-band End My Sorrow holdte release-party for deres længe ventede debut CD med titlen Of Ghostly Echoes. Desværre lader den stadig vente på sig, da pladeselskabet ikke kunne nå at have den færdig til denne dato. I stedet har End My Sorrow lovet at den vil være klar i handelen i starten af november i år. I den forbindelse vil de holde en release-reception, hvor dem der købte billet til koncerten i fredags, kan få debut CD’en til en god pris ved fremvisning af billetten.

Men tilbage til musikken. På aftenen havde End My Sorrow hyret to opvarmningsbands. Og hvilke nogen!!! Det første band, Annominus er et band fra Fyn, der spiller god tung melodisk metal. Deres lyd er røvfed og international, og numrene er fulde af sjæl og personlighed. Vokalen flot, mens rytmesektionen bundsolid og tung. Personligt vil jeg gerne have mere af Annominus, og ser meget frem til at opleve dem igen.

Aftenens andet band førte for alvor død, vrede og vanvittig sindssyge på scenen. Og det er positivt kompliment. Satanic Assault Division er et ungt dansk dødsmetal band, med stor fed streg under død. Fra starten var der fuld fart over guitar og trommer. Og med en karismatisk frontsanger, der var malet sort og hvid i ansigtet, fægtende med knogler og gedekranie, var stilen lagt. Til trods for hastigheden i deres musik, var der system i det, og numrene blev gennemført med stor indlevelse og præcision. Ingen tvivl om at den gamle by Grenå blevet rystet i dens grundvold fredag aften. Satanic Assault Division var, til trods de dystre undertoner, en fed oplevelse.

Som sidste band på scenen, gik dagens hovednavn på scenen. End My Sorrow spiller melodisk heavy metal, med strejf af goth og død. Bandet har eksisteret de sidste 20 år, og numrene på den kommende CD stammer fra produktioner i øvelokalet gennem de sidste 20 år. Og det kan også høres på numrene. Nogle numre er mere ”voksne” og ”modne” end andre. Men alle numre har karakteristika af seriøsitet, professionel lyd og glæde til genren. Personligt glæder jeg mig til studieudgaven af fredag aftens spillede numre. Det skyldes mest at lyden til koncerten til tider var et lille hak for højt, så lyden ind imellem blev en smule mudret. Og det var egentlig synd, for der er virkelig potentiale i deres musik. Deres musik spænder fra de voldsomt tunge bastante riffs, og en rytmesektion af bas og trommer der i den grad sparker røv, til det nærmest smukke hårrejsende skønsang. De to frontfigurer, Anne-Mette og Christian, som udgør vokal-duoen i bandet har begge super fede stemmer….. på hver deres måde. Der skal lyde stor ros til Christian. Der er mange bands på den danske musikscene hvor der skal growles gennem numrene. Og mange gør det med sparsom succes. Christian er en af de få der formår at gør det med så stor kvalitet, og det er både i den mørke og dystre dybe growl, til den høje skrigende growl. Super fedt at høre Live!!! Anne-Mette synger med en utrolig lækker og ren klang. Sommetider kan hendes stemme desværre blive en smule monoton. Og det skyldes at hun står lidt for stille på scenen. Hvis vi kan få hende sparket lidt ud af hendes comfort-zone, og få noget vildskab i hendes optræden, vil det uden tvivl smitte af på hendes stemme, og dermed give en meget federe performance. Denne kritik er positivt ment, for potentialet er der uden tvivl. Der var generelt fuld spræl på Jesper (trommer), Jens (bas), og til tider Snade (guitar).  Så når usikkerheden i performance hos Anne-Mette og Christian for alvor bliver fjernet, og de begynder at indtage hele scenen, og for alvor komme i kontakt med publikum, har vi i End My Sorrow, et helstøbt og røvfedt band. Jeg glæder mig i hvert fald meget til at opleve dem igen. De har et stort potentiale som Live-band, der venter på at blive 100% forløst. Og deres Debut CD er klart et køb vær.

Music by Johnny

See ya rock n rollas

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*