Mosten Raceday. Vinderne af Music Award 2016

Raceday 2016 er slut. Alt for hurtigt vil nogen nok sige. Det var igen i år nogle røvfede dage. Masser af ræs, og masser af musik. Og det var musikken som undertegnede havde fokus på i år. Og hold nu op vi blev underholdt. Der var alt fra lækker danseglad pop/rock, over fede bluesrytmer, til tons tunge metal riffs. Vi har i denne anmeldelse fokus på de bands der blev henholdsvis 1, 2 og 3 til Music Award.

3. pladsen gik til Big O & the Blue Quarters. De er et ungt band der spiller god gedigen Blues som den lød i 40’erne og 50’erne. Bluesmusik kan være en svær størrelse i en musikkonkurrence, hvor der bl.a. er fokus på hvor godt man kommer ud over scenekanten og fanger publikum. Blues kan hurtigt blive en god baggrundsmusik, hvor grebet om publikum ikke rigtig bliver holdt. Men det kunne Big O & the Blue Quarters. Deres form for blues er af den fest-glade-blues. Og der gik ikke lang tid før de havde fat i publikum i Hall of Rock. Til trods for deres unge alder, spillede de deres Blues som gamle garvede blues koryfæer, og med en glæde der smittede langt ned på de bagerste rækker. Big O & the Blue Quarters leverede en præstation på højt niveau og stor originalitet

2. pladsen gik fuldt fortjent til Fusskalt. Fusskalt spiller en fed omgang Heavy Metal. Genren er mest henlagt til den gode røvhamrende og gigantisk tunge guitar riff prægede metal. Og det mestre de stort set til perfektion. Men der var også up-tempo numre, hvilket ikke gjorde koncerten mindre interessant. Hele vejen gennem blev der spillet numre der fangede os publikum. Det var kun få numre der måske manglede en smule sjæl, forstået på den måde at jeg som publikum mistede fokus et øjeblik. Men det blev der hurtigt rådet bod på i det efterfølgende nummer, hvor de igen trængte dybt ind i folks hjerne og smadrede løs på alle celler med deres energiske og tunge riffs der nærmest kan hamle op med motoren fra en top-fuel dragster. En alt i alt røvfed koncert. Det er bestemt ikke sidste gang BikerOnline.dk har set Fusskalt.

1.pladsen blev indtaget af ingen ringere end Jake Green Band. Jake Green Band lyder og agere som et topprofessionelt Bluesband. En vokal der brager igennem, en bluesguitar der rammer helt ind i nerven, så der er dømt ståpels over hele kroppen, og en rytmesektion bagved, bestående af overlegen bas og trommer. En treenighed af international lyd og professionalisme. Jake Green Band var en tydelig fornøjelse for alle tilhøre i Hall of Rock. Den type Blues som de spiller er ikke udelukkende party-blues. De spiller en del af det jeg kalder ”baggrunds-blues”. Men til trods for dette, fik de publikum med, og der blev lyttet med stor begejstring. Derfor kan vi kun opfordre alle til at opleve Jake Green Band, hvis de skulle komme forbi et spillested eller festival nær jer. De er absolut en superfed og positiv oplevelse på den danske musikscene.

Vi håber at jer der oplevede alle-, eller blot nogle af de mange fede bands til dette års Raceday på Mosten MC, blev underholdt som vi gjorde. Nu kan vi blot vente i et laaaangt år, inden der igen er Music Award til Raceday 2017 på Mosten MC.

Music by Johnny

See ya rock n rollas !!!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*