Mosten Raceday, Festteltet, torsdag-lørdag d. 1.- 3. september 2016

Mosten Raceday, Festteltet, torsdag-lørdag d. 1.- 3. september 2016

Torsdag kl. 21.30: ”Det er råt, det er bisset. Det er forstemmende, forførende og folkeligt. Det er svedigt lir og livsglæde, saftige vitser, sur røv, søde sild og seje sejlere”, lyder det når bandet præsenterer musikstilen. Det er hvad publikum kan forvente når All That Blues indtager scenen torsdag aften, og skyder Raceday 2016 i gang på klassisk rå blues manér. All That Blues er kompromisløse i deres fortolkninger af bl.a. Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix, Tottas Bluesband. Denne torsdag aften til Raceday vil de føre os gennem en kaskade af numre som Tottas Blues Band havde på deres repertoire, så glæd er til den fedeste tur down Memory Lane. Bandets solide bund består af Jimmy og Niels på trommer og bas. Og de energifyldte, maleriske klangbilleder bliver vredet ud af Birgers bluesharper, mens Victor sørger for firehjulsudskridning på guitaren og bandets forsanger Søren, ses ofte i dialog med og blandt publikum.

BikerOnline.dk kan overhovedet ikke vendte mere til at Raceday 2016 bliver skudt i gang. Og en ting er helt sikkert. Vi er at finde i festteltet når All That Blues går på scenen og brager deres voldlækre blues ud i hovederne på os.

Torsdag kl. 23.30: Var BikerOnline.dk at finde i festteltet til All That Blues, kan I være ganske sikre på at vi står helt oppe foran ved scenen når Refuel går på kl. 23.30. Refuel er sidste års vinder af Music Award. Og de vandt med manér. Refuel sprængte alle rammer sidste år for kæmpe lyd, gåsehudsfremkaldende sang og performance. Refuel er egentlig ”bare” et coverband. Men de bevæger sig derud hvor ingen andre tør. De spiller udgaver af f.eks. ”Child in Time” og ”Perfect Strangers” så vanvittigt overbevisende, at der er dømt ståpels på hele kroppen. At de nu får lov at spille på den store scene, med det store lyd og lys setup, kan kun blive en fantastisk oplevelse. Frontfiguren i Refuel er Frederikke, også kaldt ”The Queen of Scream”, har en vokal der sjældent er hørt lignede. Hun rammer publikum helt ind i marv og ben. Det er både på den rockede måde, og på den sensuelle og forførende måde. ”Det var en stor fornøjelse at spille på scenen til Mosten Raceday sidste år og opleve, at publikum var så energiske og spredte så megen positiv stemning oppe foran scenen. Publikum var bestemt halvdelen af koncerten og Refuel kunne have fortsat i timevis på den energi og synergi der opstod” fortæller Frederikke, og fortsætter ”Refuel har forsøgt at lave et repertoire med fortolkninger af hits alle kender, men som andre orkestre sjældent vælger”. Refuel ser meget frem til at stå på den store scene i år, hvor de rigtig kan give den max gas. ”Publikum kan forvente en koncert med et band der brænder for klassisk rock og som altid giver den en ekstra tand for at publikum bliver henført og ført med til mindernes land” kommer det fra bandet, og fortsætter, ”Der vil være fokus på den gode lyd og de lækre visuelle detaljer med lysopsætningen”. Som bonus info kan vi fortælle at der optages en Live video af koncerten. Så vil man have sin klub repræsenteret i denne video, er det med at komme op foran scenen, og skabe en fest.

BikerOnline.dk er allerede blevet store fans af Refuel. Og jeg er sikker på det bliver ikke mindre efter denne torsdag aften til Raceday.

Fredag kl. 21.30: Denne fredag aften er der dømt total rock klassisk nostalgi. Den danske rockscene invaderes af kopi –og revivalbands. Paradokset har været et meget stort tomrum, når det gælder verdens måske mest oplagte revival-mulighed, nemlig Creedence Clearwater Revival. Tilgengæld indleder et nyt, professionelt band nu en offensiv, som uden tvivl begejstrer og tilfredsstiller alle CCR-entusiaster. Navnet er: Creedence Tribute. CCR blev efter sit gennembrud i 1969 USA`s mest populære rockband. Det skete med mega-hittene Proud Mary og Born On The Bayou. Hurtigt efter fulgte bl.a. Bad Moon Rising, Who´ll Stop The Rain, Down On The Corner, Travelin`Band, Cotton Fields, Have You Ever Seen The Rain, Hey Tonight, Long As I Can See The Light, Hello Mary Lou, Up Around The Bend og Looking Out My Backdoor – alle solgt i milliontal over hele verden. “Som navnet fortæller, leverer vi en hyldest til CCR. Og det mener vi skal gøres med den ægte vare. Altså ikke noget med egne fortolkninger og nye arrangementer. Vi er gået grundigt til værks med en stram balance for præcist at ramme den unikke fusion af rockabilly, r&b og cajun, som gjorde CCR til noget helt specielt”, siger Jacob Jensen, guitarist i Creedence Tribute.

Her kommer BikerOnline.dk til kort. Undertegnede har ikke den store erfaring med Creedence Clearwater Revival. Men det skal der dæleme laves om på denne fredag aften. Derfor deltager vi helt sikkert til denne koncert, hvor alle de udødelige klassikere fra et af de største bands gennem tiderne bliver fortolket på autentisk vis.

Fredag kl. 23.30: Fredagens sidste band behøver nok ikke den store introduktion. Kommer man normalt til Raceday, vil man nok give mig ret i at dette nærmest er blevet husorkester til Raceday. Men det er dæleme ikke et hvilken som helst orkester. Med fortolkninger af f.eks. Back in Black, Whole Lotta Rosie, Hells Bells og Jailbreak, er det nok Danmarks (måske verdens) bedste AC/DC tribute band der går på scenen. Det er Back in Black. Lukker du øjnene når du er til en Back in Black koncert, kunne du ligeså godt have været til koncert med de legendariske originaler fra Australien. Dem der ikke fik billet til AC/DC i Aarhus tidligere på sommeren, kan med fordel tage til Raceday 2016 og høre Back in Black. Der er garanti for en kæmpe hitparade fuld af power, gennemslagskraft, volume, guitarsoloer og velkendte riffs. Alt sammen med kæmpe respekt for, og lyd som originalerne. Kort sagt: Dette ER en AC/DC koncert. Som bandet siger. ”Musikken er fra vores side erklæret 100% øl- og skråle-med-egnet, og indeholder desuden ingen kunstige tilsætningsstoffer: Det er pure Rock n’ Roll. WE SALUTE YOU”.

Som til alle andre Raceday’s, vil BikerOnline.dk være til denne Back in Black koncert. Hvorfor??? Fordi vi ELSKER AC/DC!!!

Lørdag kl. 22.30: Bandet der spiller lørdag aften, behøver nok heller ikke den store introduktion. Det er ingen ringere end KEINSTEIN. Keinstein er garant for en fest!!! Keinstein er Danmarks vildeste underholdningsband – ingen i Danmark leverer et så levende show. Keinstein samler hele familien til et festfyrværkeri af fællessang til klassikere som ”Den Knaldrøde Gummibåd” eller ”Peter lå i Telt”. Med deres energiske og udadvendte show inddrager de publikum og lader dem komme helt tæt på. Keinstein er sublim og deres live show er svært at beskrive med ord. Men Skagen Bryghus, Fyns MC Festival, Sundsøre Festival, Brangstrup Festival, Norge og Sverige er ikke i tvivl: ”Keinstein leverer festen hver gang, og publikum elsker det. Kort sagt: Keinstein SKAL OPLEVES!!!

Og den er BikerOnline.dk med på. Vi er klart at finde til denne koncert, og vi er klar til at skåle og skråle med.

Music by Johnny

See ya Rock n’ Rollas

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*