Anmeldelse af Music Award, samt vinderne

Den 28. og 29. august 2015 var der gang i musikken ved dette års fantastiske Race Day hos Mosten MC.

Det var da årets Music Award løb af stablen. Her skulle der blandt 12 super fede bands, findes en 3., 2, og 1. plads. Første pladsen får lov at spille et fuldt set på Stor Scene i det store partytelt til næste års Race Day.

Music Award bød i år på alt fra den fede Old School Blues, til hårdtpumpede tunge riffs i en god gang Heavy Metal. Det var alt i alt et par dage hvor undertegnede følte sig virkeligt underholdt fra start til slut. Der var super dygtige musikere, underholdende bands, spændende musikalske oplevelser. Men selvfølgelig var der også enkelte bands der måske lige skal hjem og øve sig lidt mere, så de næste gang kommer bedre ud over scenekanten, og får et favntag i publikum.

På positiv siden var der bands som bl.a. ”Nice Try”, ”Beggars Blue” og ”Blændværk”. Jeg er slet ikke i tvivl om at ”Nice Try” kan sparke liv i en hver fest. Med deres utrættelige energi spillede de rock fra dengang far var dreng. Med en setlist fuld af klassikere fra Guns & Roses, Alice Cooper, Europe m.fl., kom de i den grad ud over scenekanten. Det er helt klart IKKE sidste gang at BikerOnline.dk har holdt fest med ”Nice Try”. ”Beggars Blue” er et band der skriver deres egne numre. Og har man hang til den gode bundsolide blues, SKAL man opleve ”Beggars Blue”. De var super fede, og jeg ser meget frem til at dukke op på en fremtidig Blues Festival hvor ”Beggars Blue” er på plakaten. ”Blændværk” skilte sig en smule ud ved dette års Music Award. Og det er bestemt ikke negativt ment. De fremførte den danske tunge rock, som minder om en tid i de glade 70’ere, på forrygende overbevisende stil, og med et glimt i øjet. Og vi bliver også nød til at fremhæve ”End My Sorrow”, som er et metalband fra Djursland. Det var lidt svært at finde deres sjæl, hvad deres stil nøjagtigt er, men der var bare noget vilje og power, som de kan leve højt på. Og jeg vil gerne fremhæve deres guitarist/sanger Christian Jensen, som mellem numrene virkede en smule nervøs, men til gengæld smed nervøsiteten væk hver gang et nyt nummer startede, og han at begyndte growle. Og han skal virkelig have credit for hans growling. Mange forsøger dette, uden det store held. Men hos Christian sad den spot on både i de dybe toner, såvel som i de super veludførte høje growl-skrig. Godt gået Christian. Ikke mange kan dette, men du mestre det virkeligt.

Og nu er det tid til at fremhæve de tre bands der fik de tre priser overrakt.

På 3. pladsen – Chainfist – Trods en start som virkede meget nervøs, voksede Chainfist med opgaven. Chainsfist spiller en gang medrivende Heavy Metal, fuld af superfede og tons tunge riffs. Da de først kom rigtig i gang og havde smidt nervøsiteten kom de virkelig ud over scenekanten med deres egne numre. Få numre faldt lidt hurtigt igennem, men nogle af deres numre havde virkelig potentiale til noget stort. Det var numre der i den grad havde sin egen sjæl, og som man som publikum kun kan glæde sig til at høre igen og igen. Deres 3. plads ved dette års Music Award var fuldt fortjent. Med en lidt mere trænet og behersket vokal, er der grobund for noget større for Chainfist.

BikerOnline.dk håber på et gensyn med Chainfist på en scene et sted i Danmark.

På 2. pladsen – Bruuns Blues Band – Her har vi at gøre med en flok bundsolide og super dygtige musikere. Bruuns Blues Band fremføre deres numre på en så gennemført og overlegen måde, at det virker meget let og enkelt. Sommetider lidt for let virkede det til. Til tider synes jeg at de glemte lidt at der var publikum, og ikke rigtig kom ud over scenekanten. Men charmen og hyggen var der trods alt hele vejen gennem deres set. Og vi anerkender fuldt ud deres musikalske dygtighed, og 2. pladsen er fuldt fortjent.

BikerOnline.dk ser meget frem til næste års Engelsk Træf på Mosten, hvis Bruuns Blues Band skulle spille der igen.

 

 

 

 

På – 1. pladsen – Refuel – ”Hold da op” siger jeg bare. Her fik vi altså en musikalsk oplevelse ud over det sædvanlige. Godt nok er Refuel et kopiband, men de vover sig ud hvor kun få tør bevæge sig. Mellem typiske kopinumre som f.eks. ”Final Countdown”, blev jeg totalt solgt når de fremførte klassikere som bl.a. Deep Purple’s ”Perfect Strangers” og ”Child In Time”. Og de gjorde det så overbevisende så jeg tror at alle i Hall of Rock på Mosten MC glemte deres fadøl, og bare lod sig rive med, med fullbody gåsehud til følge. Det bliver SÅ fedt at opleve dette på Stor Scene næste år. Og skal vi ikke lige fremhæve deres absolutte frontfigur Frederikke Nielsen. ”The Queen Of Scream”. Når hun først går i gang med hendes utrættelige energi og medrivende attitude er der ingen, hverken mand eller kvinde, der kan sidde stille. Hendes vokal brager igennem på f.eks. ”Child in Time” så gåsehuden springer frem på selv den mest tømmermændsramte person. Hun er fantastisk, Refuel er fantastiske. Helt klart en kæmpe musikalsk oplevelse både lydmæssigt og visuelt. “Den sad lige i skabet Refuel ;-)”

I kan være ganske sikre på at BikerOnline.dk står på første række næste år ved Stor Scene når Refuel indtager den med deres vilde power og super musikalske overlegenhed.

 

 

 

See ya Rock n’ Rollas

Music by Johnny

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*