Volbeat…. Hitparade på autopilot

Hitparade på autopilot

Den 1. august var BikerOnline.dk til den historiske koncert med Volbeat. Med sig, havde Volbeat taget to support acts, i skikkelse af Danske Konkhra og de tyske metal koryfæer Accept.

37000 mennesker var mødt op på en solbeskinnet dag i Tusindårsskoven i Odense. Mennesker fra 30 forskellige nationer gjorde sit indtog i Odense for at se det danske band. Folk var ankommet fra steder så langt væk som USA, New Zealand og Kina. At Volbeat er ved at være allemandseje, kunne tydeligt ses på publikum. Der var alt fra de hardcore Rock fans, til Hr. og Fru Danmark, der nærmest så ud til at være på skovtur med vennerne, eller børnene. Der blev hygget godt i skoven, på denne dag. Men….. Det var stilhed før stormen!!!

Konkhra

Kl. 18.30 lød det som om helvede brød op gennem den fynske muld i Tusindårsskoven. Det var da konkhra startede festen med et nådesløs slag i fjæset på alle de fremmødte. Tunge lynhurtige riffs og dobbeltpedal på stortrommen væltede ind over de fremødte, så heavy fansene fik rystet støvet ud af håret, og Hr. og Fru picnic fik maden galt i halsen. Det var første gang at undertegnede har set Konkhra live. Og jeg må sige, at til trods for at jeg ikke, i løbet af de ca. 40min de spillede, kunne lytte mig frem til noget der lød som blot ét sammenhængende ord i forsanger Anders Lundemark’s growl, så fyrede de gamle dødsmetal drenge den af med en så indædt energi, at man ikke kunne andet en rocke med. Specielt Leadguitarist Hakim var en fornøjelse i sig selv med han ukuelige energiudladning.

Hr. og Fru Frikadelle fik klart en ny kulturel oplevelse de kan tage med hjem og fortælle til deres børn.

Konkhra setliste:

 1. Facelift
 2. Parasite
 3. The Reckoning
 4. Floodgates
 5. Eye of Horus
 6. Warmonger
 7. Life Eraser
 8. Spit or Swallow
 9. The Lions Are Hungry
 10. Heavensent

Accept

Kl. 19.40 blev en del af de fremmødte, der har hørt Heavy Metal i 80’erne, forvandlet til glade teenagere igen. Det skete da Accept indtog scenen. Og det var i overbevisende stil. Vi blev alle taget tilbage til de glade 80’ere, med numre som ”Balls to the Wall”, ”Metal Heart” og ”Princess of the Dawn”. Men nye klassikere blev det heldigvis også til. De fantastiske numre som f.eks. “Stampede” og “Stalingrad”, væltede ud i hovederne på publikum i overbevisende stil. Godt nok er der kun to medlemmer tilbage fra den tidlige original besætning af Accept, nemlig de to herre Peter Baltes (bas) og Wolf Hoffmann (lead guitar). Og sidstnævnte er bare generelt en fantastisk mand at se på en scene. Han spiller med så stor en glæde, at man slet ikke er i tvivl om at han elsker det han laver, helt ind til benet. Det var da også tydeligt at se på ham på den smukke sommeraften i Odense. De velkendte og melodiske guitarsoloer væltede ud over de 37.000 publikummer. Og publikum kvitterede med større og større begejstring, jo længere koncerten skred frem. Jeg er sikker på at det var et godt valg Accept tog, da de annullerede deres koncert på Train i Århus den 3. august, for at spille i Odense i stedet. Jeg er sikker på de har fået sig en del nye fans efter denne koncert. Men vi er nu mange der stadig gerne vil se dem headline i Århus snarest.

Accept setliste:

 1. Stampede
 2. Stalingrad
 3. Restless and Wild
 4. Final Journey
 5. Princess of the Dawn
 6. Pandemic
 7. Fast as a Shark
 8. Metal Heart
 9. Teutonic Heart
 10. Balls to the Wall

Volbeat

Og så skete det som alle 37.000 havde ventet på. Kl 21.10 begyndte en Banjo at spille intro’en til ”Doc Holliday”, mens lyset flakkede rundt inde bag det sorte tæppe der hang mellem scenen og publikum. Til kaskader af ild og fyrværkeri faldt tæppet, og koncerten var i gang, med en tordnende udgave af ”Hallelujah Goat”. Det blev hurtigt fuldt op af ørehængere og radiohits som ”A new Day”, Maybellene I Hofteholdere” og ”Lola Montez”. Koncerten var kørt op til at der, pga. af at det var den eneste i Europa i år, ville blive spillet sjældenheder, og en del af det gamle. Og det må jeg sige at undertegnede havde set meget frem til. Men trunterne der stod ved siden af mig, hyggede sig virkeligt til alle de spillede mainstream hits, og havde virkelig en fest. Da Volbeat endelig til fleres store glæde, slog over i den gamle ”Danny and Lucy (11pm), og der for alvor blev rykket nogle riffs af, viste trunterne ikke rigtig hvad de skulle gøre af sig selv. Nu tænkte jeg, ”Yes, nu begynder denne koncert at være anerledes end andre Volbeat koncerter. Nu kommer sjældenhederne”. Men nej….. Det udeblev. Godt nok spiller Volbeat bedre og bedre, og Michael Poulsen bliver en dygtigere og dygtigere sanger for hvert år der går. Men det forblev en ordinær oplevelse. Der var ikke noget nyt under solen. Det blev til en hitparade på autopilot. Alle hits blev spillet. De gamle sange, fyldt med power og tunge riffs udeblev. Trunterne ved min side, og Hr. og Fru Danmark er med garanti glade. Men jeg ville være en bitter mand, hvis jeg var rejst den halve vej jorden rundt for at opleve en stort opsat koncert, der endte ud i ikke at være mere end en jævn fornøjelse. Og koncerten kunne desværre ikke redes af smukt og stort pyroteknik kombineret med flot fyrværkeri.

Jeg vil nøjes med at se tilbage på en fantastisk Volbeat koncert i Boxen i Herning i 2013. Man er trods alt stadig en Volbeat fan.

Volbeat setlist:

 1. Hallelujah Goat
 2. A new Day
 3. Maybellene I Hofteholdere
 4. Lola Montez
 5. Danny & Lucy (11pm)
 6. Ring of Fire / Sad Man’s Tongue
 7. The Hangmans Body Count
 8. The Devil’s Bleeding Crown
 9. Heaven nor Hell
 10. A Warrior’s Call
 11. I Only Wanna Be With You
 12. Doc Holliday
 13. Mary Ann’s Place (m/ Pernille Rosendahl)
 14. The Lonesome Rider (m/ Pernille Rosendahl og Jacob Øelund)
 15. Fallen
 16. Dead but Rising
 17. Guitar Gangsters & Cadillac Blood
 18. 16 Dollars (m/ Jacob Øelund)
 19. The Mirror and the Ripper

Ekstra numre

 1. Pool of Booze, Booze, Booza (m/ Hank Sherman)
 2. The Garden’s Tale
 3. Evelyn (m/ Scott Jensen)
 4. Still Counting

Music by Johnny

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*