Sådan må man køre udenom i kø…

Kørsel mellem rækker er tilladt på MC

Der har længe været tvivl omkring kørsel på MC mellem biler i tæt trafik. Ofte har det nemme svar været benyttet. Nej det må man ikke, for så siges intet forkert. Men det svar er faktisk forkert for motorcykler må gerne køre mellem rækker af trafikanter, hvis det gøres rigtigt.

Reglen er at der må ikke inderhales, kun overhales. Her gælder den samme lovgivning for motorcykler, som for bilerne. Man må altså kun overhale venstre om i dansk trafik.
Køres mellem rækker af medtrafikanter, er det derfor vigtigt at motorcyklisten altid bevæger sig i venstre side af en vognbane ved forbikørsel, og aldrig i højre side af en vognbane. Straks forbikørsler foregår i højreside af en vognbane bliver det til slalomkørsel eller inderhaling.
Bøde ved kørsel mellem rækker i tæt trafik kan stadig udskrives, trods rigtig placering i venstre side af vognbane. Er afstand til det køretøj der overhales ikke stor nok kan bøde udskrives grundet uforsvarlig overhaling.
Ved helt tæt trafik hvor medtrafikanterne er stillestående, må altid overhales. Stillestående trafikanter, betegnes som parkerede trafikanter.
Informationerne kommer fra motorcykelbetjente hos Københavns Politi samt flere kørelærer. Færdselslovens §24 omhandler emnet. FDM kom tidligere frem til selvsamme konklusion.
Lovligt eller ej. Det er altid bedre at komme til målet 2 minutter senere end beregnet, end ikke nå målet.

DETTE ER KØRT AF FRA: http://magacin.dk/motorcykler/artikler/vis.php?elementID=2175&sms_ss=facebook&at_xt=4dafd18cd870839d%2C0

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*