Test tur på Honda XL 600V Transalp

Djurs-MC fik en alle tiders idé. Han forslog at vi skulle prøve en Honda XL 600V Transalp. Et sådan tilbud siger man jo ikke nej tak til, derimod takkede vi JA tak med det samme, 2 dage efter hentede vi så Transalp’en.Fin motor...

Nu ved du måske godt hvad en Honda XL 600V er, men det gjorde vi faktisk ikke, og det er vi sikre på at der er andre der heller ikke ved.

Honda XL 600V Transalp er en offroader, denne her er fra 97 har 55 hp og er en 5 speed maskine. God stor tank synes vi, for på vores egne kan der slet ikke være i nærheden af 18 liter, den køre også 18 km på literen, så det er ret nemt at huske på, hvis man er en person som har tildens til at tænke over sådan noget.

Nu er vi jo desværre ikke gamle garvede motorcykellister, så det er på et ret tynd grundlag, at vi har begivet os ud i dette. Men alt har jo en start, og vi tager imod udfordringer, specielt udfordringer af denne slags kaliber.

Dette her er nok heller ikke ligefrem en test beskrivelse som du er ventil at læse. Men hvem siger også at test af MC’er skal beskrives på en bestemt måde…??? Vi gør det her på vores måde…

Det har været sjovt at prøve, og siger da ikke nej en anden gang heller.

Pia...

Pia

Bare det i sig selv, at man skal ud at køre en lille tur, er tit kriller i maven, men når det er i starten af december og man selv har fået dyret sat på stald og egentligt troede at man havde kørt sin sidste tur, før det bliver forår igen, ja så var det en fed fornemmelse at køre ud til Bjarne fra Djurs MC.

Der blev ikke sparet på tøjet, alt hvad der kunne knappes blev smækket sammen, det endte ud med at det var en michelin kvinde der skulle på nakken af den blå Honda.

Allerede inden i forretningen da jeg satte mig op, kunne jeg mærke en elefant til forskel, i forhold til den cykel jeg er vandt til at køre på, dertil skal der ikke sparres på oplysningen på, at jeg er så absolut er ikke en gammel garvede mc’ist med mange forskellige mc’er i min fortid 🙂

Forskelligheden lå i, at på Honda ja der sad man bare klar til at køre, man sætter sig bare op og drejer nøglen og ja så er man sku kørt, ikke noget med at man lige skal det ene og det andet, nej man sidder på plads med det samme, og så er man kørt.

På vej ud af indkørselsen, fik jeg allerede en ups, ja det er lige det der med, at man ikke kan se forhjulet, det at man drejer, men alt udover dækket peger stadig ligeud, man føler at der skal enormt meget plads til at vende cyklen sådan rent visonelt, men i virkeligheden vender den på mindre end en underkop.

Hondaen er rigtig nem at ha’ med at gøre, den er nem at komme rundt på, man sidder godt på den med en oprejst holdning, der er en kanon udsigt helt deroppe fra . Vindskærmen og de der tar’ vinden for hænderne er rigtig rigtig behagelige specielt her i December md 🙂

Det er en cykel for en der gerne vil lege lidt, den er som sagt nem at komme rundt på, men den er også både sjov og god for dem der kan lide at køre i naturen, der ved mener jeg på grus og ujævne veje, den er god i lettere terræn og den kan holde til det, så er der et lille legebarn i dig, er den værd at prøve.

Sammen tid er den nu heller ikke dårlig på motorvejen, den kan sku rykke rimeligt hurtigt :-), uden at det virker som om den rasler fra hinanden, den ligger rigtigt fint og er behagelig osse på de gode km.

Det var hyggeligt, man tuller igennem en lille by med de 50 i 4 gear, efter byskiltet på den lange …. Kommer til at ta’ 2 hurtige ryk i håndtaget og vupti uden man bemærker det, ja så er man sku nødt til at prøve bremserne lidt af.

Kanon nem, god, stabil og en praktisk cykel, en rigtig all round model og ja Honda er sku godt. 🙂

Majbrit...

Majbrit

Ja nu er det jo som sagt på et ret tyndt grundlag , men alligevel kan man jo godt mærke, se, høre og fornemme mange ting.

Efter at Pia havde kørt den hjem, ville jeg lige tage en lille tur over græsplænen. Det blev med noget slinger i valsen jeg fik startet op der. Jeg er altså ikke van til, at når man drejer, så sidder noget af instrumentbrættet og vindspejl ikke at forglemme, stadig og stirre lige ud. Man vender sig dog hurtigt til det, på trods af at man første gang man skal dreje den rundt på terrassen, føler at man ikke kan dreje så skarpt, da man ikke ser forhjulet på samme måde som feks. På min egen Honda, men men når det så er sagt, ja så skal der heller ikke glemmes at fortælle, at den rent faktisk kan vende på en 5-øre.

Jeg synes faktisk at det i bund og grund er en rigtig god cykel, er man til noget bulder basse, ja så kan man jo sætte et par andre potter på 🙂 , for det er nu ikke meget ‘larm’ der ellers er i den, personligt kan jeg godt lide at når man kommer kørende, så må man da godt lige kan høre udstødningen, dog ikke for meget, for andre folk skulle nødigt blive sure……

Ikke nok med at den er nem at komme rundt med, den ligger klart godt på vejen, og rykker hurtig frem hvis det skulle blive nødvendigt…:-) Med såen nogen dæmpere der er på, kan man nu også godt mærke ujævnheder i vejen, men det er ikke ubehaligt, da det jo er et direkte modsat en stivstellet, man får ikke nogen hårde bump elle ryk op gennem ryggen, men køre egentligt ret behligt hen over de utrolige vedligeholdte Danske veje, som vi jo betaler nok til, så hvorfor vejene er så hullede og bulede, det bliver vi nok alle nok ved med at undrer os over.

Vejgrebet er ikke det bedste i sådan en December md. Men helt ærligt, fuck det, det er da helt fantastisk at man overhovedet kan køre ude på deForan Djurs MC...nne års tid. Med en offroader som Honda Transalp’en så køre man nu også rigtig godt, den ligger godt, man føler sig sikker. utrolig godt udsyn, da man sidder meget højt, men det er jo også lidt at sammenligne det med en 4-hjuls trækker.

Man kan mærke at trods det dårlige vejgreb pga. graderne udenfor, så ligge den alligevel sikkert på gaden, specielt ved de 110 stykker, da gik det rigtig godt. Det er en kanon cykel til den som ønsker en god blandede cykel, offroader, god lang turs cykel med plads til en masse oppakning, by cykle da den er nem at kommer rundt på. Også alligevel kan man finde sit indre lege barn frem og tag en tur på stranden ( hvis det da er tilladt 🙂 ) Man kommer nemt omkring så alt i alt, mener jeg at det er en alle tiders all-rund cykel med hang til det hele.

Et hurtigt billed af Bjarne...

Hvis du vil vide mere om denne Honda XL 600VTransalp, er du velkommen til at kontakte Bjarne fra Djurs-MC.

Du kan også se mere på hjemmesiden www.djurs-mc.dk

De bedste hilsner

Pia og Majbrit…

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*